Nieuws

Culinair wildseizoen 2019

Culinair wildseizoen 2019

De dagen worden korter en dus zitten wij graag langer aan tafel. Zodra de bladeren geel kleuren, is wild het lekkerst – puur en vol. Binnenkort gaat het traditionele Culinaire Wildseizoen weer van start! Vanaf 22 oktober kunt u naast à la carte gerechten bij ons ook kiezen voor diverse wildspecialiteiten.

Wat dat inhoudt? Wild is het hele jaar door verkrijgbaar, alleen niet elk soort tegelijk. Daarnaast is het jagen op kleinwild, zoals haas en fazant, maar een korte tijd toegestaan. Gefokt wild is het jaar rond verkrijgbaar, maar het belangrijkste verschil is dat de smaak hiervan veel subtieler is. Het karakteristieke ontbreekt. En daarom is het nú genieten geblazen. Het culinaire wildseizoen duurt tot eind januari.

Zodra de winterjassen weer tevoorschijn komen en de mist boven de velden hangt, wordt het tijd voor steviger kost. Wild is smaakvol en bovendien erg feestelijk. Het wordt niet voor niets in Nederland vooral veel gegeten rondom kerst. Het is daarnaast heerlijk in de herfst, in combinatie met andere seizoensfavorieten zoals duxelles van paddenstoelen, geroosterde spruitjes, hazelnoten gratin of pompoen. En met klassiekers als rode kool, cranberry mosterd en aardappelpuree. Een glas rode wijn of een bockbier maakt het af!

Een rijke smaak

Driessen Food levert tijdens het culinair wildseizoen de beste kwaliteit vlees, zoals zwijn en fazant. Soms ook nog uit de regio, voornamelijk eend, ree en gans. Wild is met recht het meest ultieme stukje natuurlijk scharrelvlees te noemen en is dus vaak duurzaam. Een deel van hun assortiment komt uit bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland en legt dus wel een lange afstand af, maar daar staat tegenover dat de jacht bijdraagt aan evenwicht in de natuurgebieden, doordat de jager de populatie van diersoorten beheert en wildschade voorkomt.

Wild kan op verschillende manieren bereidt worden. Gebakken, gegrild, gestoofd – het is eenvoudig al lekker om te eten. Maar wist u dat het ook van invloed is wat het dier zelf eet? Een ree die tot aan de jacht vrij in de natuur loopt en kruiden eet, smaakt daardoor veel rijker. En een houtduif die heeft kunnen smikkelen van vlierbessen, is zoetig van smaak en heeft veel roder vlees. Daarom is dit dé tijd dat wij extra van wild genieten. Komt u proeven?

Een tafel reserveren tijdens de wildweken

Geniet van heerlijke wildweken bij BoatHouse. Mis het niet en reserveer hier alvast uw tafel.

Wildspecialiteiten najaar 2019

Voorgerecht

Duo van eend 11.5
gekonfijt eendenpootje | bitterbal van eend | duxelles van paddenstoelen | pompoen hummus | boerenkool chips | balsamico vinaigrette

Hoofdgerecht

Duo van hert 21.5
Gebakken hertenmedaillon | hertenstoof | geroosterde spruitjes | rode kool | hazelnoten gratin | kruidkoek jus