Nieuws

Mosselen, ze zijn er weer!

Kom proeven van het zwarte goud

Mossel-liefhebber? Dan kun je je harweer ophalen, want het is tijd voor de enige, échte Zeeuwse mosselen.

Onze mosselen zijn Zeeuwse bodemcultuur mosselen van Adri  & Zoon uit Yerseke.
Adri & Zoon is een familiebedrijf dat al 35 jaar bestaat en handelt vanuit het hart, met bezieling en respect voor de mens en de natuur.
De mosselen van Adri & zoon dragen het label:  Zeker Zeeuws een erkenning die niet iedereen zomaar krijgt.
Dit keurmerk garandeert dat een product écht Zeeuws is en duurzaam geproduceerd is.

Bij Boathouse serveren wij het “zwarte goud” op 4 verschillende wijze. Uiteraard met frites en salade erbij.

Mosselen met blauwe kaas      22.5
Mosselen met bier                     19.5
Mosselen met wijn                    19.5
Mosselen marinière                  21.5
knoflook | room |  peterselie | crème fraîche

Dit wilde je altijd al weten over de mossel

  • Elke  mossel in de pan is twee jaar oud, zo lang duurt het voordat ze volgroeid zijn en klaar om te eten.
  • Er wordt jaarlijks 57 miljoen kilo aan mosselen gekweekt in Nederland, WOW!
  • Amper 4% van de vangst blijft ook echt in Nederland. 64 % gaat gelijk door naar België.
    De Belgen zijn er verzot op!
  • Een portie mosselen bevat net zo veel eiwitten als een biefstuk van hetzelfde gewicht;
  • Wist je dat er ook groene variant bestaand. Niet de mossel zelf maar de schelp is groen. Deze komen voor in Australië. Ze zijn hier ook verkrijgbaar uit de diepvries.
  • Niet Zeeland maar China is de grootste mosselproducent van de wereld.
  • De lippen van de Spaanse en Franse mossel zijn zwart en die van de Zeeuwse bleek.

Fabeltjes die zijn er altijd

  • Oranje mosselen zijn vrouwelijk en witte mosselen mannelijk.
    Dit is echt een fabeltje. Het heeft net als bij de mens te maken met genetische verschillen. De ene heeft net wat meer pigment dan de ander.
  • Mosselen kun je alleen eten als de R in de maand zit? Dat is echt een fabeltje. Het mosselseizoen loopt van juli t/m april in het jaar daarop.

Ook lekkere trek gekregen naar het zwarte goud?

Reserveer hier een tafel en geniet!