Wildseizoen bij Boathouse

Het wildseizoen begint met een gezellige avond

Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Nog even en dan gaat het “Culinaire Wildseizoen” weer van start. Een belangrijke periode voor wie op zoek is naar een volle en pure smaak. Wild wordt vaak gegeten bij de feestmaaltijden, zoals met Kerst, maar biedt natuurlijk veel meer mogelijkheden. Bovendien is maar heel weinig voor nodig om wild goed op smaak te brengen.

Wildkaart

Naast de à la carte kaart serveren wij diverse wild gerechten.

Voorgerechten

Wildbouillon
madeiraschuim | cantharellen | kervel

Boswachtersalade
lauwwarme fazantdijenvlees | little gem | paddestoelen | groentenchips | balsamico vinaigrette

Hoofdgerechten

Hertmedaillon
dakje van cranberry en hazelnoot | hertenstoof | specerijen-jus | rode kool stampot | stoofpeer

Hazepeper
knoflookmousseline | spruiten | amandel | schorseneren

Desserts

Boerenjongensparfait
bitterkoekjes mousse | advocaatschuim | krokant brickdeeg

Chocolademousse
frangelicoroom | hazelnoorijs | gesuikerde noten | kaneel

Het culinaire wildseizoen

Het hele jaar door is er wild te verkrijgen, maar op 18 oktober begint het zogenaamde “Culinaire wildseizoen”. Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland, samen met het lams-, asperge- en mosselseizoen en, in mindere mate, het haring- en kreeftenseizoen. Voor de meeste restaurants loopt het wildseizoen van medio oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend, tot en met tweede kerstdag.

Ook zo benieuwd waar wij ons wild vandaan halen?

Om ten alle tijden het verste en lekkerste vlees te kunnen serveren, werken wij samen met Driessen Food. Driessen zorgt voor kwalitatief en vers vlees dat in sommige gevallen ook nog uit de regio komt. Wat zegt Driessen Food over haar wildassortiment:

Wild is het meest natuurlijke stukje scharrelvlees. Door het verschil in herkomst zijn echter niet alle wildproducten duurzaam te noemen. Producten uit bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland en Argentinië leggen veel foodmiles af. Daar staat tegenover dat bijvoorbeeld Nieuw-Zeelands hert wel op diervriendelijke wijze wordt geproduceerd. De jacht is bedoeld als faunabeheer, waarmee de jager de rol van roofdier overneemt. En commerciële jacht is vaak een bron van inkomsten om natuurgebieden goed te kunnen blijven beheren.

Het grootste deel van ons wildaanbod komt uit Groot Brittannië, Duitsland, Italië en Oost Europa. Een beperkte hoeveelheid komt uit Nederland, voornamelijk wilde eend, ree en wilde gans.

Een tafel reserveren tijdens de wildweken

Geniet van heerlijke wildweken bij Boathouse. Nu de dagen korter worden, de temperaturen dalen en de winterjassen langzamerhand te voorschijn komen is het weer tijd voor wild.
Naast de à la carte kaart hebben wij diverse wildspecialiteiten op onze wildkaart staan.

Mis het niet en reserveer hier alvast uw tafel.

 

Radio

Radiocommercial gehoord? Klik hier!

SLUITEN
Krassen maar!